Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag går den kulinariske reiser til India, for vi skal lage en fantastisk Tikka Masala full av vidunderlige ingredienser. Blomkål, ingefær, hvitløk, tomat og fløte blir til en nydelig gryterett! Vi topper alt med chili og en både søt og syrlig aprikoschutney.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
2 stk
Tomat
275 g
Blomkål
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ boks
Tomatpure
30 g
Tikka masala
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Rød chili
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Lime
150 g
Basmatiris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk løk.
Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min under omrøring.
Skjær blomkål i 2 cm store biter.
Grovhakk tomat.
Tilsett blomkål i stekepannen og stek i 3-4 min.
Skrell og finhakk ingefær [1/2 stk, 2P].
Press eller finhakk hvitløk.
Tilsett ingefær, hvitløk og tomat, og stek i ytterligere 2-3 min.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] og Tikka Masala i stekepannen. Stek i 2-3 min under omrøring.
Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong. Tilsett en god skvett limesaft og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Senk varmen og la småkoke i 6-8 min, eller til sausen tykner og blomkålen er mør.
TIPS: Smak på blomkålen etter et par minutter for å sjekke konsistensen.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Bland spinat i stekepannen.
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Anrett ris og Tikka Masala i dype tallerkener.
Topp med chili.
Server aprikoschutney og limebåter ved siden av.