topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med ovnsbakt aubergine og mild persilleraita

I dag skal vi lage en herlig rett med ovnsbakt aubergine, løk, ingefær, tomat, kokosmelk og lime. Alt får en fantastisk smak av å bli krydret med Tikka Masala og vår egne krydderblanding, Mild Mahal. Vi serverer Tikka Masala med gyllen ingefærris og svalende mynteraita.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Sennep
Egg
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Aubergine

1 boks

Tomatpure

30 g

Tikka masala

150 g

Basmatiris

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Agurk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

125 ml

Kokosmelk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

4 g

Mild Mahal

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier606 kcal
Energi (kj)2535 kj
Fett24.6 g
Mettet fett13.4 g
Karbohydrater79.2 g
Sukker16.6 g
Protein12.9 g
Natrium411.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, halvparten av Ginger Ninja og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Bak aubergine
2

Skjær aubergine i 2 cm biter.

Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til mør.

Forbered råvarer
3

Del løk i to og skjær i tynne skiver.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk persilleblader

Skjær agurk i 1 cm biter.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 2-3 min, til myk.

Tilsett hvitløk, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grønnsaksbuljong, og kok i 1 min.

Tilsett tomatpuré, Tikka Masala, vann [1/2 dl | 1 dl], kokosmelk [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og en skvett limesaft. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.

Bland persilleraita
5

Bland agurk, persille, yoghurt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en skvett limesaft i en skål. Sett til side til servering.

Rett før servering, bland aubergine med sausen. 

Rør opp risen med en gaffel.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Hell over saus og mynteraita.

Server resterende limebåter på siden.