Sukkererter og reddiker er sikre vårtegn som passer perfekt i denne forfriskende pastaretten. Vi vender al dente-kokt spaghetti i en enkel saus med hvitløk, løk, spinat, sitron og dill. For å gjøre sausen ekstra fyldig tilsetter vi creme fraiche og finrevet ost. Middagen toppes med en gyllen og sprø pangrattatto og smuldret gresk salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
75 g
Reddiker
½ pose
Sukkererter
15 g
Spinat
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Sitron
1 pose
Dill
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Smør (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Halver reddiker.
Finhakk løk og dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Skyll spinat [1/2 pose, 2P].
Del sukkererter [1/2 pose, 2P] i to på langs.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek panko [1/2 pose, 2P] i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts], og sett til side i en liten skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels varme.
Stek reddik og sukkererter med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 1-2 min, eller til fargen mørkner. Legg til side på en tallerken.
I mellomtiden, varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en ny stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, til myknet.
Tilsett hvitløk, og stek videre i 30 sek.
Tilsett pastavann, creme fraiche, finrevet ost, grønnsaksbuljong, Hello Sunrise, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og dill. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La putre i 3-4 min, eller til noe tyknet.
Rør inn spaghetti og spinat.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.
Anrett spaghetti i skåler.
Smuldre over gresk salatost [1/2 stk, 2P].
Dryss over pangratatto.
Topp med stekte grønnsaker.