topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske BBQ-lapper

Vegetariske BBQ-lapper

med krydrede poteter og frisk coleslaw

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Panamat

1 pakke

Kidneybønner

½ boks

Mais

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

½ stk

Rødløk

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Gulrot

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

3 ss

Hvetemel (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier723 kcal
Energi (kj)3023 kj
Fett24.92 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater91.63 g
Sukker21.4 g
Protein25.37 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett oven på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm terninger og plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen inntil møre, 20-25 min. TIPS: Skjær potetene i riktig størrelse så de blir ferdige til tiden. 


Bland deig
2

Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. Hell væske fra mais. Mos kidneybønner i en stor bolle og bland sammen med mais [½ stk, 2P], Ay Cajun-ba, revet hardost, egg* [1 stk | 2 stk], hvetemel* [3 ss | 6 ss] og halvparten av rødløk. Krydre med salt* og pepper*.  


Stek fritter
3

Tilsett nok olivenolje* og en klatt smør* i en stekepanne til at hele bunnen er dekket og varm opp til middels høy varme. Plasser 1 ss deig i pannen og trykk flat (ca. 1 cm). Stek flere fritter samtidig i 2-3 min på hver side, eller inntil gylne og gjennomstekte. TIPS: Ikke snu dem for tidlig i pannen, da kan de flyte utover. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir, så overskytende olje absorberes. Gjenta med resten av deigen (det skal bli ca. 2 pr. person). TIPS: Tilsett ekstra olivenolje* ved behov, så de ikke sitter fast i pannen. 


Forbered coleslaw
4

Skjær lime i båter. Riv gulrot (uskrellet). Bland rømme [½ stk, 2P], aioli og limesaft (bruk alle båtene) i en stor bolle. Krydre med salt* og pepper*. 


Lag coleslaw
5

Tilsett kålmix, revet gulrot og resterende løk i bollen og bland godt sammen. 


Servér
6

Anrett fritter på tallerkener med BBQ-saus, poteter og coleslaw.