I dag kan vi friste med sprø, vegetariske BBQ-lapper! Sammen med krydrede, ovnsbakte poteter og en sprø coleslaw med kål, gulrot, rødløk, lime og rømme, lager vi en fantastisk vegetarisk rett som kommer til å bli din nye favoritt (hvis den ikke er det allerede).
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Panamat
1 pakke
Kidneybønner
½ boks
Mais
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
½ stk
Løk
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Gulrot
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Lime
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ pose
Bladpersille
3 ss
Hvetemel (steg 2)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm terninger og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre. TIPS: Skjær potetene i riktig størrelse, så de blir ferdige til tiden og jevnt stekt.
Finhakk løk [1/2 stk, 2P]. Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil. Hell væsken av mais [1/2 pakke, 2P]. Finhakk persille [1/2 pose, 2P]. Mos kidneybønner i en stor skål og bland inn mais [1/2 pakke, 2P], Ay Cajun-ba, finrevet ost, egg [1 stk | 2 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], grønnsaksbuljong, finhakket persille og halvparten av løken. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Bruk en skje til å forme deigen til ca. 2 lapper per pers. og press dem forsiktig flate i stekepannen med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da de kan smuldre.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Riv gulrot (uskrellet). Bland rømme [1/2 pakke, 2P], aioli, limesaft (bruk alle båtene) i en stor skål. Smak til med salt og pepper.
Tilsett spisskål, revet gulrot og resterende løk i skålen med dressing og bland godt.
Anrett grønnsakslapper, poteter og coleslaw på tallerkener. Drypp en skvett BBQ-saus over.