Lyst til å dra på en kulinarisk reise til Mexico og Kypros? Lag vegetariske halloumitacos, så får du det beste fra begge verdener! Tacoene toppes med karamellisert løk og en grønn avokadomos.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
15 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
200 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
2 stk
Rødløk
2 stk
Hvitløk
2 stk
Tomat
1 stk
Salat
1 g
Oregano, tørket
1 stk
Sitron
1 stk
Avokado
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
3 ts
Sukker (steg 2)
Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær halloumi i 1 cm tykke skiver. Skjær rødløk i tynne halve skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i tynne halve skiver. Riv hele blader av hjertesalat.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk under omrøring i 5-6 min, eller til myke. Tilsett balsamico og sukker* [3 ts | 6 ts] og la putre i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en liten skål.
Bland oregano, halvparten av hvitløken, en skvett olivenolje* og en klype pepper* i en skål. Vend halloumi i marinaden i skålen.
Skjær sitron i båter. Skjær avokado på langs, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Mos avokado, majones, en skvett sitronsaft og resterende hvitløk med en gaffel i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne (skyll den først) på middels høy varme. Stek halloumi i 2 min på hver side, til gyllen.
Hvis du har mikrobølgeovn, varm tortillabrød på en tallerken i mikroen i 30-60 sek. Hvis du bruker ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min
Fyll tortilla med tomat, hjertesalat, karamellisert rødløk og halloumi. Drypp over avokodomos. Server resterende sitronbåter ved siden av.