topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske halloumitacos

Vegetariske halloumitacos

med karamellisert rødløk og grønn avokadomos

Lyst til å dra på en kulinarisk reise til Mexico og Kypros? Lag vegetariske halloumitacos, så får du det beste fra begge verdener! Tacoene toppes med karamellisert løk og en grønn avokadomos. Perfekt til fredagstacoen eller hvis du vil spise noe ekstra godt i hverdagen.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

1 stk

Salat

½ g

Oregano, tørket

½ stk

Sitron

1 stk

Avokado

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1006 kcal
Energi (kj)4209 kj
Fett59.4 g
Mettet fett24.8 g
Karbohydrater68.6 g
Sukker16.1 g
Protein36.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen på 220°C/200°C (varmluft) om du ikke har mikrobølgeovn. 

Skjær halloumi på skrått i tynne skiver (2 per person). 

Skjær rødløk i tynne halve skiver. 

Press eller finhakk hvitløk. 

Skjær tomat i tynne halve skiver. 

Riv av hele salatblader. 

Karamelliser rødløk
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme. 

Stek løk i 5-6 min, eller til myke. 

Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og stek videre i 3-5 min, eller til mørkt og karamellisert. Overfør til en skål.

Mariner halloumi
3

Bland hvitløk, oregano [1/2 pakke, 2P], en skvett olivenolje og en klype pepper i en skål. Vend inn halloumi.

Lag avokadodressing
4

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Del avokado i to, fjern steinen og grav innmat ut med en skje. 

Mos avokado og bland med majones, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Stek halloumi
5

Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme. 

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrune. 

Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek. Har du ikke mikro, pakk tortilla inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Fyll tortillabrød med tomat, salat, karamellisert rødløk og halloumi. 

Drypp over avokododressing og server resterende sitronbåter ved siden av.