Lyst til å dra på en kulinarisk reise til Mexico og Kypros? Lag vegetariske halloumitacos, så får du det beste fra begge verdener! Tacoene toppes med karamellisert løk og en grønn avokadomos. Perfekt til fredagstacoen eller hvis du vil spise noe ekstra godt i hverdagen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Rødløk
2 stk
Hvitløk
2 stk
Tomat
1 stk
Salat
½ g
Oregano, tørket
½ stk
Sitron
1 stk
Avokado
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Halloumi
(Inneholder Melk)
½ ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Forvarm ovnen på 220°C/200°C (varmluft) om du ikke har mikrobølgeovn.
Skjær halloumi på skrått i tynne skiver (2 per person).
Skjær rødløk i tynne halve skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær tomat i tynne halve skiver.
Riv av hele salatblader.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk i 5-6 min, eller til myke.
Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og stek videre i 3-5 min, eller til mørkt og karamellisert. Overfør til en skål.
Bland hvitløk, oregano [1/2 pakke, 2P], en skvett olivenolje og en klype pepper i en skål. Vend inn halloumi.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Del avokado i to, fjern steinen og grav innmat ut med en skje.
Mos avokado og bland med majones, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrune.
Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek. Har du ikke mikro, pakk tortilla inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyll tortillabrød med tomat, salat, karamellisert rødløk og halloumi.
Drypp over avokododressing og server resterende sitronbåter ved siden av.