Vegetariske østerssopp-fajitas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske østerssopp-fajitas

Vegetariske østerssopp-fajitas

med syrlig kålsalat og røkt paprikamajones

Nok en gang slår vi til med en meksikansk oppskrift som ikke kommer til å skuffe rundt middagsbordet! Vi inviterer til fajitafest, og fyller tortillabrødene med ovnsbakt gulrot, paprika og rødløk krydret med meksikanske smaker. Samtidig blander vi en sprø coleslaw med kål, lime og reddiker, og panerer og sprøsteker østershatter. Fajitaene toppes med røkt paprikamajones, og så er middagen klar!

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Spisskål, skåret

100 g

Østershatter

10 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Lime

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

2 g

Røkt paprikapulver

75 g

Reddiker

1 stk

Gulrot

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier730 kcal
Energi (kj)3056 kj
Fett34.4 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater81.9 g
Sukker15.9 g
Protein16.8 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm tynne staver.

Skjær paprika i 2 cm tynne strimler.

Skjær rødløk i 2 cm tynne båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Tex-Mex, salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke.

Lag coleslaw
2

I mellomtiden, skjær reddiker i tynne skiver.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland kål, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor skvett limesaft i en skål.

Masser kålen i 30 sek, og bland deretter inn reddiker. Sett til side.

Paner sopp
3

Riv østerssopp forsiktig i 2 cm tynne strimler.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Vend østerssopp i melblandingen, slik at soppen blir dekt.

Stek sopp
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek sopp (la resterende paneringsmel ligge i skålen) i 4-5 min, eller til sprø og gylne.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir. Dryss over Ay Cajun-ba og en klype salt, og bland forsiktig.

TIPS: Stek sopp i omganger ved behov.

Lag røkt paprikamajones
5

I mellomtiden, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikro, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Bland sriracha, majones, røkt paprikapulver [1/2 pakke, 2P] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Server
6

Fyll tortillabrød med coleslaw, ovnsbakte grønnsaker og østerssopp.

Topp med røkt paprikamajones og server med resterende limebåter.