Nok en gang slår vi til med en meksikansk oppskrift som ikke kommer til å skuffe rundt middagsbordet! Vi inviterer til fajitafest, og fyller tortillabrødene med ovnsbakt gulrot, paprika og rødløk krydret med meksikanske smaker. Samtidig blander vi en sprø coleslaw med kål, lime og reddiker, og panerer og sprøsteker østershatter. Fajitaene toppes med røkt paprikamajones, og så er middagen klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Spisskål, skåret
100 g
Østershatter
10 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Lime
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
2 g
Røkt paprikapulver
75 g
Reddiker
1 stk
Gulrot
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
20 g
Sriracha
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm tynne staver.
Skjær paprika i 2 cm tynne strimler.
Skjær rødløk i 2 cm tynne båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Tex-Mex, salt og pepper.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke.
I mellomtiden, skjær reddiker i tynne skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland kål, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor skvett limesaft i en skål.
Masser kålen i 30 sek, og bland deretter inn reddiker. Sett til side.
Riv østerssopp forsiktig i 2 cm tynne strimler.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Vend østerssopp i melblandingen, slik at soppen blir dekt.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek sopp (la resterende paneringsmel ligge i skålen) i 4-5 min, eller til sprø og gylne.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir. Dryss over Ay Cajun-ba og en klype salt, og bland forsiktig.
TIPS: Stek sopp i omganger ved behov.
I mellomtiden, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikro, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Bland sriracha, majones, røkt paprikapulver [1/2 pakke, 2P] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Fyll tortillabrød med coleslaw, ovnsbakte grønnsaker og østerssopp.
Topp med røkt paprikamajones og server med resterende limebåter.