Vegetariske quesedillas med kremet avokadosalsa og limedressing
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 boks
Mais
1 pakke
Svarte bønner
1 stk
Tomat
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Sriracha
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ dl
Vann (steg 3)
1 ts
Salt (steg 3)
Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Riv en klype limeskall og del lime i to. Skrell og skjær avokado i 1 cm biter. Hell væske av mais. Skyll svarte bønner under kaldt vann* i en sil. Bland tomat, avokado, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Tilsett mais, krydre med en klype salt* og pepper* og stek i 4-5 min, til lett brunet. Overfør til en skål og sett til side. Mos halvparten av svarte bønner med en gaffel eller potetmoser i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek løk i 3-4 min. Tilsett mais, svarte bønner (både hele og most), Panamat og Ay Cajun-ba, sriracha og hvitløk. Krydre med salt* [1 ts | 2 ts] og en klype pepper, bland godt og stek i 1 min. Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre under omrøring i 1 min, til vannet har fordampet. Ta stekepannen av varmen og rør inn mozzarella.
Fordel fyll i hver tortilla og brett sammen på midten (4 stk. quesadillas per person).
Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme. Stek quesadillas i 3-4 min på hver side. Snu dem forsiktig med en stekespade. Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P] med limeskall og en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Det burde være plass til 4 quesadillas i stekepannen.
Anrett quesadillas og avokadosalsa på tallerkener. Server limedressing ved siden av.