topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske quesedillas

Vegetariske quesedillas

med avokadosalsa og kremet limedressing

Kveldens kulinariske reise går til Spania, for vi skal lage vegetariske quesedillas. Vi fyller våre quesedillas med løk, mais, svarte bønner, sriracha og hvitløk. Tilbehøret i dag er en smakfull avokadosalsa med tomat og lime og en kremet limedressing.

Tags:
Vegetar
Sterk
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 boks

Mais

1 pakke

Svarte bønner

2 stk

Tomat

1 stk

Avokado

1 stk

Lime

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Panamat

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Sriracha

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier880 kcal
Energi (kj)3680 kj
Fett34.26 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater96.95 g
Sukker18.4 g
Protein28.87 g
Natrium142.6 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk.

Skjær tomat i 1 cm biter. Del lime i to.

Skrell og skjær avokado i 1 cm biter. 

Hell væske av mais. Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil.

Bland tomat, avokado, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

Rist mais
2

Varm opp en stor stekepanne på høy varme.

Tilsett mais, krydre med en klype salt og pepper og stek i 4-5 min, til lett brunet. Overfør til en skål og sett til side.

Mos halvparten av svarte bønner med en gaffel eller potetmoser i en skål.

Stek fyll
3

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. 

Stek løk i 3-4 min.

Tilsett mais, svarte bønner (både hele og moste), Panamat, Ay Cajun-ba, sriracha og hvitløk. Krydre med salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Bland godt og stek i 1 min.

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre under omrøring i 1 min, til vannet har fordampet. Ta stekepannen av varmen og rør inn mozzarella.

Forbered quesedillas
4

Fordel fyll i hver tortilla og brett sammen på midten (4 stk. quesadillas per person).

Stek quesedillas
5

Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme.

Stek quesadillas i 3-4 min på hver side. Snu dem forsiktig med en stekespade.

Bland yoghurt med en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Det burde være plass til 4 quesadillas i stekepannen.

Server
6

Anrett quesadillas og avokadosalsa på tallerkener.

Server limedressing ved siden av.