Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Kung pao er en kinesisk rett som lages med en fyldig og krydret saus, og serveres med ris. I denne retten bruker vi vegansk kebab som proteinkilde. Den sprøstekes, før vi lar den putre i en smaksrik saus som inneholder brokkoli, gulrot, søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha - ja, det er litt av en smaksbombe! Det hele toppes med knasende peanøtter og fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sriracha
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Vårløk
250 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot, Julienne
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær brokkoli i buketter og stilken i 2 cm store biter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegansk kebab med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, til brunet. Sett til side på en tallerken.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkoli i 4-5 min, til myknet.
Tilsett gulrot og stek videre i 1 min.
TIPS: Tilsett en skvett vann, slik at grønnsakene tilberedes raskere.
Tilsett vegansk kebab i stekepannen.
Rør inn hvetemel [1/2 ss | 1 ss].
Tilsett vann [1 dl | 2 dl], søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha [1/2 pakke, 2P].
Stek i 1-2 min, til sausen tykner.
TIPS: Reduser eller dropp sriracha, hvis du ikke liker sterk mat.
Fordel ris i skåler.
Topp med vegansk kebab, grønnsaker og saus.
Dryss over peanøtter og vårløk.