Vegetardeig- og aubergine-moussaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetardeig- og aubergine-moussaka

Vegetardeig- og aubergine-moussaka

med nybakt hvitløks- og persillebrød

Ta med middagsgjestene på en kulinarisk reise til Hellas med vår vegetarmoussaka! Vår variant lages med vegetardeig, løk, tomat og ovnsbakt aubergine som gratineres med mornaysaus og ost. Vi serverer den med ferskt hvitløks- og perisllebrød, og topper det hele med et dryss fersk persille.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Bygg
Soya
Egg
Selleri
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

½ pakke

Hakkede tomater

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

1 stk

Aubergine

1 pose

Bladpersille

1 stk

Pizzadeig

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til vegetarprotein

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ts

Sukker til saus

2 ss

Olje til urteolje

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier933 kcal
Energi (kj)3903 kj
Fett37.1 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater105.8 g
Sukker14.7 g
Protein39.7 g
Natrium408.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær aubergine i 1 cm tynne skiver, og legg over på et stekebrett med bakepapir. Hell over en stor skvett olivenolje og krydre med salt.

Bak i ovnen i 10-12 min, til myke og lett gylne. Snu når halve tiden har gått.

TIPS: Ta pizzadeigen ut av kjøleskapet minst 10 min før bruk. Da blir den lettere å rulle ut.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk og persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag saus
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, løk, halvparten av hvitløk og salt i 4-5 min, eller til løken er gjennomsiktig.

Tilsett hakkede tomater, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong, vann, salt og sukker.

La småkoke i 1-2 min, eller til aubergine er ferdigstekt.

Gratiner moussaka
4

Strø godt med mel på kjøkkenbenken. Rull ut pizzadeig med hendene (eller en kjevle). La deigen hvile i 3 min.

Hell over halvparten av sausen i en liten ildfast form.

Topp saus med aubergine, resterende saus og mornaysaus, og strø over ost.

Gratiner moussaka i ovnen i 14-15 min, eller til osten bobler og er gyllen.

Ovnsbak hvitløksbrød
5

Etter 3 min, kjevle ut deigen til den er 1 cm tykk og legg over på et stekebrett med bakepapir.

Brett deigen over seg selv i tredjedeler og prikk små hull i den med fingrene.

Bland olivenolje, resterende hvitløk og halvparten av persille i en liten skål. Pensle deigen med oljen.

Strø over godt med salt (bruk havsalt hvis du har det).

Bak i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Server
6

Anrett moussaka i skåler og topp med resterende persille.

Server med hvitløksbrød.