Vietnamesiske salat- og vegetardeigwraps
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vietnamesiske salat- og vegetardeigwraps

med limesyltede grønnsaker og jasminris

Våre vietnamesisk-inspirerte salatwraps med stekt vegetardeig er en lett og smakfull middag. Vi steker vegetardeigen med vår egen krydderblanding Ga-Laksa og serverer den med syltede grønnsaker, jasminris og sesamsaus.

Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Løk

180 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Salat

1 stk

Lime

1 stk

Gulrot

75 g

Reddiker

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 ml

Sesamolje

(Inneholder Sesam)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker til sylting

3 dl

Vann til ris

¼ ts

Salt til ris

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier733 kcal
Energi (kj)3067 kj
Fett30.8 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater81.1 g
Sukker13.7 g
Protein27.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, grovhakk løk.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, eller til den mykner.

Tilsett vegetardeig, Ga-Laksa og en klype salt og pepper. Stek i 4-5 min, eller til lett brunet.

3

Skjær av rotdelen av salat, skyll og trekk bladene fra hverandre.

Skjær agurk og reddiker i tynne skiver.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

4

Halver lime.

Bland sukker, agurk, gulrot, reddiker, en stor skvett limesaft og en klype salt i en stor skål.

Vend grønnsaker i laken og sett til side. Hell av laken rett før servering.

5

Bland soyasaus, sesamolje og sesamfrø i en liten skål.

Skjær vårløk i tynne skiver.

6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett salatblad på tallerkener og fyll dem med vegetardeig og syltede grønnsaker.

Topp med asiatisk majones og garner med vårløk.

Server med sesamsaus ved siden av.