Gjør middagen til en ordentlig fiesta med vår kremede suppe med cannellinibønner og mais! Retten er full av de levende og karakteristiske smaker som gjør det meksikanske kjøkkenet så uimotståelig, og serveres med fersk koriander, tortillachips og rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Cannellinibønner
1 boks
Mais
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 g
Spisskummin, støtt
1 g
Oregano, tørket
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 stk
Lime
150 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Rød chili
250 g
Bakepotet
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 ss
Olje til steking
2 dl
Vann til suppe
2 dl
Melk til suppe
½ ts
Salt til suppe
Grovhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Hell væske av cannellinibønner og skyll under kaldt vann.
Hell væske av mais.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek løk i 1-2 min, til myknet.
Tilsett potet, hvitløk, cannellinibønner, mais, grønnsaksbuljong, spisskummin og oregano. Bland godt, og la småkoke i ytterligere 1-2 min.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett vann, melk, salt og en klype pepper.
Kok opp, og la småkoke under lokk på lavere varme i 10-12 min, til suppen tykner og grønnsakene er myke.
I mellomtiden, skjær chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Grovhakk koriander.
Skjær lime i båter.
Bruk en potetmoser til å mose en del av cannellinibønnene og poteten i den ferdige suppen for å oppnå en tykkere konsistens.
TIPS: Du kan også bruke en stavmikser.
Anrett suppe i skåler.
Topp med chili, koriander, gouda og en klatt rømme.
Server med tortillachips og limebåter.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.