La oss ta deg med på en kulinarisk reise til Vietnam med denne spennende vrien på en klassisk burger. Vi lager burgere av svinekjøttdeig, soyasaus og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Burgerbrødene smøres med en kremet srirachamajones, og fylles med saftige burgere, syltede grønnsaker, frisk salat, mynte og koriander. Som tilbehør frister vi med gylne fries toppet med asiatisk majones, srirachamajones, vårløk og peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Mynte & koriander
250 g
Svinekjøttdeig
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Agurk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
500 g
Poteter
75 g
Reddiker
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Salat
1 stk
Vårløk
50 g
Vegansk srirachamajones
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1
Egg til biffer
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne fries.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.
Skjær reddiker og agurk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend agurk og reddiker i lake, og sett til side.
Hell av lake før servering.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Riv mynte- og korianderblader i grove biter.
Skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.
Bland kjøttdeig, Ga-Laksa, soyasaus, egg, brødrasp og en klype pepper i en stor skål.
Form deig til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag de litt større enn burgerbrød.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.Stek burgere i 4-5 min per side, eller til gjennomstekt. I mellomtiden, del briochebrød på midten, legg dem direkte på en rist i ovnen og stek i 3-4 min, til gjennomvarme.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Smør brød med halvparten av srirachamajones.Fyll brød med burgere, salat, syltede grønnsaker og urter.
Anrett burgere, resterende salat og resterende syltede grønnsaker på tallerkener.Server med fries toppet med asiatisk majones og resterende srirachamajones. Strø over vårløk og peanøtter.