Denne oppskriften krydrer tacofredagen! Vi holder det enkelt og fokuserer på gode smaker og teksturer. Fyll varme tortillas med kjøttdeig stekt i asiatisk marinade, og topp med revet gulrot, salat og knasende peanøtter. Strø litt chili og frisk mynte over, og drypp med asiatisk majones. Ta fredagstacoen til nye høyder, eller kos deg litt ekstra på en helt vanlig tirsdag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
½ stk
Rød chili
2 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 pose
Mynte
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
2 ts
Ingefær
60 g
Salatblanding
1 stk
Gulrot, Julienne
½ dl
Vann til saus
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
Hvis du ikke har mikrobølgeovn, forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær chili i tynne skiver. Skjær lime i båter.
Grovhakk mynte og peanøtter.
Skyll salatblanding.
Bland hvitløk, ingefær, soyasaus, vann og en skvett limesaft i en liten skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 3-4 min, til gjennomstekt.
Tilsett marinade og stek i 2-3 min, til det begynner å tykne.
VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydning av rødt.
Imens kjøttet steker, varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sekunder, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyll tortillabrød med salat, kjøttdeig og gulrot.
Topp med asiatisk majones, peanøtter, mynte og chili.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.