Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
100 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
1 stk
Ingefær
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Rød chili
½ stk
Mango
1 ss
Olivenolje (steg 3)
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 3)
Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek
hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Legg lokk på kjelen, senk til middels lav varme og småkok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Riv ingefær og hvitløk fint.
Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og stek i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.
Skjær mango i 1 cm store biter. Skjær agurk i tynne skiver. Skrell og riv gulrot. Plukk mintblader og kast stilken. Finhakk mintblader og koriander (med stilk).
Fordel ris i dype tallerkener. Legg mango, gulrot, agurk, mint og koriander oppå, med kjøttdeigen på toppen. Server salaten og krydre med salt* og pepper*. Bruk gjerne en skvett olivenolje* over.