Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Ingefær
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
2 stk
Hvitløk
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 stk
Gulrot
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 pose
Mynte & koriander
2 ts
Sukker (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
3 dl
Vann (steg 1)
Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ tsk | ½ tsk] og kok opp. Legg logg på kjelen, senk til middels lav varme og småkok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!
Fjern frøene og finhakk chili. Skjær lime i båter. Riv ingefær og hvitløk fint. Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk] hvitløk, ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], soyasaus og olivenolje* [1 spsk | 2 spsk] i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og stek i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.
Skjær mango i 1 cm store biter. Skrell agurk i tynne strimler med en potetskreller. Skrell og riv agurk. Plukk mintblader og kast stilken. Finhakk mintblader og koriander (med stilk).
Fordel ris i dype tallerkener. Legg mango, gulrot, agurk, mint og koriander oppå, med kjøttdeigen på toppen.
Server salaten og krydre med salt* og pepper*. Bruk gjerne en skvett olivenolje* over.