topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kjøttdeigbowl

Vietnamesisk kjøttdeigbowl

med hvitløksris og friske grønnsaker

Denne vietnamesiske retten med kjøttdeig og gode asiatiske smaker vil gjøre deg myk i knærne! Inviter smaksløkene dine på en uforglemmelig date med aromatisk hvitløksris, solmodnet mango og forfriskende mynte og koriander.

Tags:
Rask
Melkefri
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rød chili

½ stk

Mango

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

2 ts

Ingefær

2 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

2 ts

Sukker til marinade

1 ss

Olje til marinade

½ ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier839 kcal
Energi (kj)3510 kj
Fett38.1 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater89.7 g
Sukker23.9 g
Protein34.1 g
Natrium50 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.

Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt og la småkoke under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.

TIPS: Ikke løft lokket imens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

Fjern frøene og finhakk chili.

Skjær lime i båter.

Skrell og riv ingefær fint.

Bland marinade
3

Bland chili, limesaft, resterende hvitløk, ingefær, sukker, soyasaus og olivenolje i en skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet.

Tilsett marinade og la putre i 2-3 min.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Forbered frukt og grønt
5

Skrell og skjær mango på hver side av steinen, deretter skjær mango i 1 cm store biter.

Skjær agurk i tynne, runde skiver.

Skrell og riv gulrot.

Finhakk mynteblader og koriander.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander.