Denne vietnamesiske retten med kjøttdeig og gode asiatiske smaker vil gjøre deg myk i knærne! Inviter smaksløkene dine på en uforglemmelig date med aromatisk hvitløksris, solmodnet mango og forfriskende mynte og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Hvitløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Mango
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
2 ts
Ingefær
2 stk
Gulrot
1 ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
2 ts
Sukker til marinade
1 ss
Olje til marinade
½ ss
Olje til steking
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.
Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt og la småkoke under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.
TIPS: Ikke løft lokket imens risen hviler.
Fjern frøene og finhakk chili.
Skjær lime i båter.
Skrell og riv ingefær fint.
Bland chili, limesaft, resterende hvitløk, ingefær, sukker, soyasaus og olivenolje i en skål.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet.
Tilsett marinade og la putre i 2-3 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Skrell og skjær mango på hver side av steinen, deretter skjær mango i 1 cm store biter.
Skjær agurk i tynne, runde skiver.
Skrell og riv gulrot.
Finhakk mynteblader og koriander.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander.