I dagens middag har vi samlet noe av det beste fra det vietnamesiske kjøkkenet. Vi tar den tradisjonsrike risen og blander inn revet kokos. Kokosen gir risen en søt, nøtteaktig og mild smak. Det søte og milde balanserer vi ved å lage en soya- og ingefærsaus. Tilsett gjerne frisk chili om du har lyst på litt ekstra piff. Så gjenstår det bare å legge til det friske og fyldige. Vi lager en frisk mangosalat med kålrabi og mynte, og vi topper det hele med pannestekte reker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
½ stk
Rød chili
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
1 stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
150 g
Langkornet hvit ris
½ stk
Mango
½ stk
Kålrabi, hvit
1 stk
Gulrot
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.
Stek revet kokos i 1 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Riv ingefær og hvitløk fint.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.
Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], sukker [2 ts | 4 ts], soyasaus og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Finhakk koriander og mynte.
Skrell mango [1/2 stk, 2P]. Skjær ned langs sidene på steinen slik at du får to deler mango. Skjær hver del i 2 cm biter.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.
Bland mango, kålrabi, gulrot, salt [1/4 ts | 1/2 ts], koriander og mynte i en stor skål.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Krydre reker med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte på innsiden.
Anrett ris og mangosalat i skåler.
Topp med reker og soya- og ingefærsaus.