Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Ingefær
2 stk
Gulrot
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
¼ ts
Salt (steg 1)
etter behov
Smør (steg 1)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Stek halvdelen av hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Senk til lav varme og la simre under lokk i 12 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk frem til servering.
Fjern frø fra chilli [1/2 stk, 2P] og finhakk. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær. Riv halvparten av gulrot grovt og skrell resten i lange bånd med en potetskreller.
Varm opp en smule olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig i 1-2 min, til det er brunet. Senk til middels varme og tilsett revet gulrot, chili (bruk kun halvparten hvis du ikke liker sterk mat), limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus, en skvett vann* og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Bland godt og la simre i 6-8 min.
Skrell mango og del i to på valgfri side av stenen, og skjær så mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke terninger. Skjær agurk i 1 cm tykke terninger. Plukk mynteblader (kast stilken). Finhakk koriander (med stilk) og mynteblader.
Bland majones, en skvett vann*, en klype salt* og pepper*, og halvdelen av urtene i en liten skål til flytende konsistens. Bland agurk, mango, en smule olivenolje*, og en klype salt* og pepper* i en stor bolle.
Anrett hvitløksris i skåler. Topp med mangosalsa, gulrotsbånd og vegetardeig i hvert sitt hjørne. Drypp over med urtemajones og pynt med resterende urter.