En raskt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smaker. Vi steker vegetardeig med gulrot, chili, lime, hvitløk, ingefær og soya. Vi serverer vår utsøkte bowl med hvitløksris, mangosalsa og gulrot, toppet med urtemajones, mynte og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Ingefær
2 stk
Gulrot
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk frem til servering.
Fjern frøene fra chili [1/2 stk, 2P] og finhakk. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær. Riv halvparten av gulrøttene grovt og skrell resten i lange bånd med en potetskreller.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig i 1-2 min, til brunet. Senk til middels varme og tilsett revet gulrot, chili, limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus, en skvett vann* og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Bland godt og la putre i 6-8 min. TIPS: Bruk så lite eller mye chili du vil.
Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm tykke biter. Skjær agurk i 1 cm tykke biter. Plukk mynteblader (kast stilken). Finhakk koriander (med stilk) og mynteblader.
Bland majones, en skvett vann*, en klype salt* og pepper*, og halvparten av mynte og koriander i en liten skål til flytende konsistens. Bland agurk, mango og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener. Topp med mangosalsa, gulrotsbånd og vegetardeig i hvert sitt hjørne. Drypp over urtemajones og pynt med resterende mynte og koriander.