I dag skal vi ta en kulinarisk reise østover og bli inspirert av det vietnamesiske kjøkken. I dagens middag kommer hver enkelt ingrediens til sin rett, og til sammen utgjør de syltede grønnsakene, kjøttbollene og sesammajonesen en balansert og velsmakende middagsrett. Ris og rødkål serveres også som passende tilbehør, og alt toppes med vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitrongress
150 g
Jasminris
2 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
5 ml
Fiskesaus
(Inneholder Fisk)
20 g
Sriracha
25 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
75 g
Rødkål
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Salt (steg 4)
Del sitrongress i to, og sett grønneste del til side. Bank den nederste delen lett. Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] sammen med banket sitrongress i en kjele. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la stå hvile i 10 min, til risen er mør og vannet har absorbert. Fjern sitrongress før servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skrell gulrot og agurk til lange bånd. Bland agurk, gulrot, hvitvinseddik, sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en skål. Rør godt og sett til side. Rør av og til frem til servering.
Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite fra det grønne. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk resterende sitrongress (hakk så fint som mulig).
Bland kjøttdeig, finhakket sitrongress, det hvite av vårløken, hvitløk, fiskesaus, sriracha og salt* [½ ts | 1 ts] i en skål. Fukt hendene og form farsen til runde, små kjøttboller (5 boller per person). TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett mindre om du ikke liker sterk mat.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 6-8 min, til brunet og gjennomstekt. Snu jevnlig. Bland svart sesammajones [½ pakke, 2P] og en skvett vann* i en skål. Sett til side. Hell væsken av syltete grønnsaker (spar litt væske) og rør opp risen med en gaffel. VIKTIG: Kjøttbollene er gjennomstekte når de ikke lenger er rosa i midten.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med syltede grønnsaker, rødkål og kjøttboller. Drypp en skvett syltet væske eller en skvett olivenolje* over rødkålen om ønskelig. Topp med sesammajones og pynt med det grønne av vårløken.