Ytrefilet av storfe og en kremet peppersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ytrefilet av storfe og en kremet peppersaus

Ytrefilet av storfe og en kremet peppersaus

med gratinert potetmos og stekt salat

I dag inviterer vi til en eksklusiv biff-aften med kreativt og velsmakende tilbehør. Vi kan friste med den møreste pannestekte biffen, og som tilbehør serverer vi en fyldig og kremet ostegratinert potetmos og en rund og god peppersaus med grovkvernet pepper og stekt sjalottløk. Vi skal også ta oss tid til å lage pannestekt hjertesalat som vi topper med en syrlig og smakfull sennepsdressing og et dryss gresskarkjerner.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

400 g

Bakepotet

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 g

Grovmalt pepper

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Salat

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

1 stk

Sitron

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier692 kcal
Energi (kj)2895 kj
Fett35.3 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater48.1 g
Sukker10.4 g
Protein45.2 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Ta kjøtt ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur. Krydre hver side med en klype salt. 

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele. 

Skrell og skjær potet i 2 cm biter. 

Kok i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klyper pepper, og rør til en glatt mos. Dekk med lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.  

Lag sennepdressing
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side på en tallerken. 

I mellomtiden, finhakk sjalottløk. 

Skjær salat i to på langs. 

Skjær sitron i to. 

Pisk grov sennep, en skvett sitronsaft, olivenolje [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag potetmos
3

Varm opp en stor stekepanne på høy varme. 

Stek salat med skjært side ned i 2-3 min, eller til brunet. Sett til side på en tallerken.

Stek kjøtt
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. 

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. 

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile i noen minutter. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker det mer stekt.

Gratiner potetmos
5

Form potetmos til eggformede baller (3 per pers). Legg på et stekebrett med bakepapir. Strø finrevet ost over.

Stek øverst i ovnen i 8-10 min, eller til brunet.

Varm opp stekpannen (ikke vask) på middels varme.

Stek sjalottløk og grovmalt pepper i 1 min. Tilsett litt vann og skrap opp deler som sitter fast. Tilsett brun saus og kok i 1-2 min.

TIPS: Tilsett litt mer vann om sausen føles for tykk.

Servér
6

Skjær kjøtt i skiver og krydre med en klype salt. 

Anrett kjøtt, gratinert potetmos og salat på tallerkener. 

Hell sennepdressing og dryss gresskarkjerner over salaten. 

Hell peppersaus over kjøttet.