I dag inviterer vi til en eksklusiv biffaften med kreativt og velsmakende tilbehør. Vi kan friste med den møreste pannestekte biffen, og som tilbehør serverer vi en fyldig og kremet ostegratinert potetmos og en rund og god peppersaus med grovkvernet pepper og stekt sjalottløk. Vi skal også ta oss tid til å lage pannestekt hjertesalat som vi topper med en syrlig og smakfull sennepsdressing og et dryss gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
400 g
Bakepotet
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 g
Grovmalt pepper
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Salat
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
1 stk
Sitron
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre hver side med en klype salt.
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Skrell og skjær potet i 2 cm biter.
Kok i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klyper pepper, og rør til en glatt mos. Dekk med lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side på en tallerken.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk.
Skjær salat i to på langs.
Skjær sitron i to.
Pisk grov sennep, en skvett sitronsaft, olivenolje [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Varm opp en stor stekepanne på høy varme.
Stek salat med skjært side ned i 2-3 min, eller til brunet. Sett til side på en tallerken.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.
Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile i noen minutter. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker det gjennomstekt.
Form potetmos til eggformede baller (3 per pers). Legg på et stekebrett med bakepapir. Strø finrevet ost over. Stek øverst i ovnen i 8-10 min, eller til brunet.
Varm opp stekpannen (ikke vask) på middels varme.
Stek sjalottløk og grovmalt pepper i 1 min. Tilsett litt vann og skrap opp deler som sitter fast. Tilsett brun saus og kok i 1-2 min.
TIPS: Tilsett litt mer vann om sausen føles for tykk.
Skjær kjøtt i skiver og krydre med en klype salt.
Anrett kjøtt, gratinert potetmos og salat på tallerkener.
Hell sennepdressing og dryss gresskarkjerner over salaten.
Hell peppersaus over kjøttet.