Dagens middag tar oss med til det deilige Middelhavet! Vi skal kose oss med ovnsbakt aubergine og tomat krydret med vår spennende krydderblanding Za'atar, som gir en autentisk sydlig smak. I tillegg er det bare å glede seg til den tradisjonsrike couscousen, som vi blander med løk og hvitløk. Retten toppes med gresk salatost, tahinisaus, mandler og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
1 stk
Aubergine
½ boks
Tomatpure
2 stk
Tomat
4 g
Saha-Ras
8 g
Za'atar
(Inneholder Sesam)
25 g
Tahini
(Inneholder Sesam)
1 pose
Bladpersille
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
15 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
150 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
1 ss
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bland balsamico, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og Za'atar i en stor skål.
Skjær aubergine i fire på langs. Vend inn i balsamicodressingen.
Overfør til et stekebrett med bakepapir.
Krydre med en stor klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk løk og hvitløk (eller press).
Varm olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.
Stek løk i 4-5 min.
Tilsett hvitløk, Saha-Ras, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og tomatpure [1/2 pakke, 2P]. Stek i 30 sek.
Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl], couscous og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp.
Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel og la stå med lokk til servering.
Grovhakk tomat.
Når aubergine har 15 min igjen, legg tomat på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Sett inn i ovnen og bak videre i resterende 15 min.
Bland tahini, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Grovhakk mandler og persille.
Anrett couscous på tallerkener. Smuldre over gresk salatost. Topp med aubergine og tomat, litt tahinisaus og et dryss persille og mandler.