Lyst til å bli med til Amerika? Denne deilige retten gir de beste smakene fra det amerikanske kjøkkenet! Vi lager sprø pommes frites, en frisk kålsalat vendt i sitrondressing og en rund og god rømmedressing med et godt hint av hvitløk og gressløk. Og hovedrollen har vi gitt til den sprøstekte kyllingen. Gled dere!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Honning
10 g
Sriracha
½ stk
Sitron
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
500 g
Poteter
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Gressløk
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm pommes frites.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk gressløk og finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, gressløk, majones, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål. Bland honning og sriracha [1/2 pose, 2P] i en annen liten skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Legg kyllingbryst mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer/kjevle til ca 2 cm tykk.
Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og Ay Cajun-ba i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, så i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir slik at overflødig olje absorberes.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtidne, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Pisk sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Vend inn kålblanding.
Anrett kylling, salat og pommes frites i seksjoner på tallerkener.
Server dressing i en liten skål på siden.
Drypp hot honning over kyllingen.