Amerikansk honningkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk honningkylling

Amerikansk honningkylling

med ostetoppede fries og ranchdressing

Lyst til å bli med til Amerika? Denne deilige retten byr på de beste smakene fra det amerikanske kjøkkenet! Vi lager sprø, ostetoppede fries, en frisk kålsalat vendt i sitrondressing og en rund og god rømmedressing med et hint av gressløk. Og hovedrollen har vi gitt til den sprøstekte kyllingen. Gled dere!

Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

50 g

Honning

10 g

Sriracha

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

150 g

Kålblanding

1 pose

Gressløk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

8 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Sukker til dressing

1 ss

Olje til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1023 kcal
Energi (kj)4281 kj
Fett41.4 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater106.4 g
Sukker29.8 g
Protein57.7 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm tynne staver.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Topp fries med finrevet ost når deg gjenstår 5 min av steketiden, og stek i resterende tid.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Lag dressing
2

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Bland rømme, gressløk, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland honning og sriracha i en annen liten skål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Paner kylling
3

Legg kyllingbryst mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer/kjevle til ca 2 cm tykk.Krydre med en klype salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en annen dyp tallerken.

Bland panko og Ay Cajun-ba i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, så i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om kyllingen setter seg fast.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag salat
5

I mellomtidne, skjær sitron i to.

Bland sitronsaft, salt, sukker og olivenolje i en stor skål.

Vend inn kålblanding.

Server
6

Anrett kylling, salat og fries i seksjoner på tallerkener.

Server dressing i en liten skål på siden.

Drypp hot honning over kyllingen.