Lyst til å bli med til Amerika? Denne deilige retten byr på de beste smakene fra det amerikanske kjøkkenet! Vi lager sprø, ostetoppede fries, en frisk kålsalat vendt i sitrondressing og en rund og god rømmedressing med et hint av gressløk. Og hovedrollen har vi gitt til den sprøstekte kyllingen. Gled dere!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
50 g
Honning
10 g
Sriracha
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
150 g
Kålblanding
1 pose
Gressløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Sukker til dressing
1 ss
Olje til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm tynne staver.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Topp fries med finrevet ost når deg gjenstår 5 min av steketiden, og stek i resterende tid.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Bland rømme, gressløk, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland honning og sriracha i en annen liten skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Legg kyllingbryst mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer/kjevle til ca 2 cm tykk.Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en annen dyp tallerken.
Bland panko og Ay Cajun-ba i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, så i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtidne, skjær sitron i to.
Bland sitronsaft, salt, sukker og olivenolje i en stor skål.
Vend inn kålblanding.
Anrett kylling, salat og fries i seksjoner på tallerkener.
Server dressing i en liten skål på siden.
Drypp hot honning over kyllingen.