Asiatisk-inspirert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirert svinekjøtt

Asiatisk-inspirert svinekjøtt

med hvitløksris og koriander

Tags:
Lett å lage
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

20 g

Peanøtter

300 g

Svin ytrefilet

1 pose

Koriander

150 g

Spisskål, skåret

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier584 kcal
Energi (kj)2443 kj
Fett4.1 g
Mettet fett1.3 g
Karbohydrater87.8 g
Sukker21.7 g
Protein46.82 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i kjelen og kok opp. Legg lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 10 min, deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

Bland marinade
2

Skrell og riv ingefær fint. Skjær lime i båter. Bland ingefær, soyasaus, sukker* [1/2 ts | 1 ts], halvparten av chilisaus, limesaft [1 ss | 2 ss] og resterende hvitløk i en skål.

Forbered grønnsaker
3

Riv gulrot (uskrellet) fint. Finhakk vårløk. Grovhakk peanøtter.

Stek kjøtt
4

Skjær svinekam i 2 cm tykke strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 1 min. Tilsett marinade. Stek under omrøring i 3-4 min.

Tilsett grønnsaker
5

Tilsett spisskål og gulrot. Stek under omrøring i 2-4 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fordel hvitløksris, svinekjøtt og grønnsaker på tallerkener. Drypp med resterende chilisaus. Topp med vårløk, koriander og peanøtter. Server limebåter på siden.