Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Lime
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
20 g
Peanøtter
300 g
Svin ytrefilet
1 pose
Koriander
150 g
Spisskål, skåret
40 g
Søt chilisaus
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
3 dl
Vann (steg 1)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i kjelen og kok opp. Legg lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 10 min, deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Skrell og riv ingefær fint. Skjær lime i båter. Bland ingefær, soyasaus, sukker* [1/2 ts | 1 ts], halvparten av chilisaus, limesaft [1 ss | 2 ss] og resterende hvitløk i en skål.
Riv gulrot (uskrellet) fint. Finhakk vårløk. Grovhakk peanøtter.
Skjær svinekam i 2 cm tykke strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 1 min. Tilsett marinade. Stek under omrøring i 3-4 min.
Tilsett spisskål og gulrot. Stek under omrøring i 2-4 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Fordel hvitløksris, svinekjøtt og grønnsaker på tallerkener. Drypp med resterende chilisaus. Topp med vårløk, koriander og peanøtter. Server limebåter på siden.