Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
300 g
Kyllingbryst
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
75 g
Reddiker
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
½ stk
Mango
2 stk
Vårløk
1 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Skjær vårløk i tynne skiver. Smelt smør* [1 ss I 2 ss] med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av vårløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Skjær reddik [1/2 pose, 2P] i skiver eller 2 cm terninger. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frø og finhakk.
Bland mango, reddik, en stor skvett limesaft og resterende vårløk (spar litt til pynt) i en skål og krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Tilsett chili hvis du liker sterk mat.
Vend kylling og asiatisk woksaus [½ stk, 2P] i en bolle. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min, eller inntil brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland majones og soyasaus [1 ts I 2 ts] i en liten skål.
Anrett vårløksris og kylling i dype tallerkener. Topp med mangosalsa. Dryss med resterende vårløk. Serveres med soyamajones og limebåter ved siden av.