Kylling trenger ikke å være tørt og kjedelig! I denne oppskriften har vi aromatisert den med en herlig marinade med smaker som soya, ingefær, lime, honning og en liten klype chili. Risen får også mye kjærlighet og serveres med et touch av hvitløk. Topp retten med knasende peanøtter!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
½ stk
Squash
25 g
Honning
20 g
Peanøtter
(Inneholder Peanøtter)
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 g
Jasminris
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Riv ingefær fint. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Skjær chili og vårløk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skalle
Bland ingefær, limeskall, chili, honning, soyasaus, vann* [1 ss | 1 ss] en skvett limesaft og olivenolje* [1 ss | 1 ss] i en liten skål.
TIPS: Vær forsiktig med chilien - den er sterk!
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min, til gjennomstekt. Tilsett halvparten av vårløken, krydre med en klype salt* og pepper*, og stek i ytterligere 2-3 min. Overfør til en skål. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek gulrot og squash i 4-5 min. Tilsett kylling, vårløk og marinade og la putre i 2-3 min.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener. Topp med kylling, grønnsaker, peanøtter og resterende vårløk. Server limebåter ved siden av.