topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med hvitløksris og knasende peanøtter

Kylling trenger ikke å være tørt og kjedelig! I denne oppskriften har vi aromatisert den med en herlig marinade med smaker som soya, ingefær, lime, honning og en liten klype chili. Risen får også mye kjærlighet og serveres med et touch av hvitløk. Topp retten med knasende peanøtter!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

½ stk

Squash

25 g

Honning

20 g

Peanøtter

(Inneholder Peanøtter)

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 g

Jasminris

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier721 kcal
Energi (kj)3016 kj
Fett21.4 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater84.1 g
Sukker20 g
Protein46.3 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered grønnsaker
2

Riv ingefær fint. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Skjær chili og vårløk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skalle

Bland marinade
3

Bland ingefær, limeskall, chili, honning, soyasaus, vann* [1 ss | 1 ss] en skvett limesaft og olivenolje* [1 ss | 1 ss] i en liten skål. 

TIPS: Vær forsiktig med chilien - den er sterk!

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min, til gjennomstekt. Tilsett halvparten av vårløken, krydre med en klype salt* og pepper*, og stek i ytterligere 2-3 min. Overfør til en skål. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek grønnsaker
5

Varm opp olivenolje* [1 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek gulrot og squash i 4-5 min. Tilsett kylling, vårløk og marinade og la putre i 2-3 min.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener. Topp med kylling, grønnsaker, peanøtter og resterende vårløk. Server limebåter ved siden av.