topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyllingbowl

Asiatisk kyllingbowl

med ingefærris og sesammajones

Tags:
Rask
Allergener:
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Paprika

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 g

Basmatiris

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

1 stk

Vårløk

1 stk

Ingefær

10 g

Sesamfrø

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

0.3 dl

Vann (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier750 kcal
Energi (kj)3136 kj
Fett23.77 g
Mettet fett2.7 g
Karbohydrater83.9 g
Sukker21.4 g
Protein47.02 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Skrell og riv ingefær. Smelt en klatt smør* med en smule olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til alt vannet er absorbert.

Forbered råvarer
2

Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær paprika i 2 cm tykke terninger. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Skjær kylling i 2 cm tykke terninger på et annet skjærebrett.

Stek kylling
3

Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min. Krydre med salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken. Varm opp enda en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk, gulrot og paprika i 3-4 min, eller til de er møre. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.

Bland sesammajones
4

Bland majones, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sesamfrø i en liten skål. Sett til side, og gi den enda noen omrøringer rett før servering.

Tilsett kylling
5

Tilsett kylling, woksaus og vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Varm opp. Smak til med salt* og pepper*.

Servér
6

Anrett ingefærris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med sesammajones og vårløk.