Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Paprika
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 g
Basmatiris
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Vårløk
1 stk
Ingefær
10 g
Sesamfrø
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
0.3 dl
Vann (steg 5)
3 dl
Vann (steg 1)
Skrell og riv ingefær. Smelt en klatt smør* med en smule olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til alt vannet er absorbert.
Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær paprika i 2 cm tykke terninger. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Skjær kylling i 2 cm tykke terninger på et annet skjærebrett.
Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min. Krydre med salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken. Varm opp enda en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk, gulrot og paprika i 3-4 min, eller til de er møre. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.
Bland majones, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sesamfrø i en liten skål. Sett til side, og gi den enda noen omrøringer rett før servering.
Tilsett kylling, woksaus og vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Varm opp. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett ingefærris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med sesammajones og vårløk.