topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyllingbowl

Asiatisk kyllingbowl

med ingefærris og sesammajones

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Ingefær

1 stk

Vårløk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

300 g

Strimlet kyllingbryst

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier823 kcal
Energi (kj)3443 kj
Fett32.8 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater83.5 g
Sukker22.1 g
Protein45.7 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Skrell og riv ingefær. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

Forbered råvarer
2

Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær paprika i 2 cm tykke biter. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken. Varm opp en ny skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk, gulrot og paprika i 3-4 min, til møre. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland sesammajones
4

Bland majones, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sesamfrø i en liten skål. Sett til side, og rør godt rett før servering.

Tilsett kylling
5

Tilsett kylling, asiatisk woksaus og vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Varm opp. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett ingefærris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med sesammajones og vårløk.