I dag skal vi lage en smakfull og fargerik rett til middag. Kylling, grønnsaker og ris får god smak av å blandes med ingefær, woksaus og sesammajones. Dette er en ukomplisert og alt annet enn pretensiøs oppskrift, med gode smaker som metter godt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Ingefær
1 stk
Vårløk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
300 g
Strimlet kyllingbryst
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Riv ingefær fint.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler - den skal dampes.
Imens risen koker, skjær vårløk i tynne skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær paprika i 2 cm tykke biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne, halve skiver.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Krydre kylling med en klype salt og stek i 4-5 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
Varm opp stekepannen på middels høy varme, og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek rødløk, gulrot og paprika i 3-4 min, til møre. Krydre med en klype salt og pepper.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.
Imens grønnsakene steker, tilsett kylling, asiatisk woksaus og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Varm opp og bland godt. Smak til med salt og pepper.
Anrett ingefærris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med sort sesammajones og vårløk.