topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyllingbowl

Asiatisk kyllingbowl

med ingefærris og sesammajones

I dag skal vi lage en smakfull og fargerik rett til middag. Kylling, grønnsaker og ris får god smak av å blandes med ingefær, woksaus og sesammajones. Dette er en ukomplisert og alt annet enn pretensiøs oppskrift, med gode smaker som metter godt.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Rask
Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

2 stk

Hvitløk

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til saus

2 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier788 kcal
Energi (kj)3299 kj
Fett27.7 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater88.7 g
Sukker21 g
Protein46 g
Natrium225.5 mg

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Riv ingefær fint.

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann og kok opp.

Tilsett ris og salt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler - den skal dampes.

Forbered råvarer
2

Imens risen koker, skjær vårløk i tynne skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Skjær paprika i 2 cm tykke biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne, halve skiver.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med en klype salt og stek i 4-5 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Stek grønnsaker
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme, og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek rødløk, gulrot og paprika i 3-4 min, til møre. Krydre med en klype salt og pepper.

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.

Tilsett woksaus
5

Imens grønnsakene steker, tilsett kylling, asiatisk woksaus og vann i stekepannen. Varm opp og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett ingefærris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med sesammajones og vårløk.