topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyllingwok

Asiatisk kyllingwok

med stekte grønnsaker og fullkornsnudler

Vi starter med å steke kyllingstrimler sprø og gode, før vi steker rødløk, brokkoli, paprika og hvitløk til perfeksjon. Deretter blander vi kylling og grønnsaker med nudler, peanøttsmør, soyasaus, chilisaus og lime. Høres godt ut, ikke sant?

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Gluten
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ stk

Rødløk

125 g

Brokkoli

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

25 g

Peanøttsmør

(Inneholder Peanøtter)

40 g

Søt chilisaus

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier806 kcal
Energi (kj)3371 kj
Fett28.3 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater78.3 g
Sukker22.1 g
Protein53 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kylling
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet* vann*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimler og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 4-5 min, rør underveis. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 1 cm båter. Skjær brokkoli [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter. Skjær stilken i 1-2 cm store biter. Skjær paprika i 1 cm tykke staver. Press eller finhakk hvitløk. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Stek grønnsaker
3

Tørk av stekepannen og varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] på høy varme. Stek brokkoli, paprika, løk, hvitløk med en klype salt* og pepper* i 7-8 min. Bland peanøttsmør, soyasaus, søt chilisaus, en skvett limesaft og olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] sammen i en skål. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for enda mykere grønnsaker.

Kok nudler
4

Når grønnsakene nesten er ferdige, kok nudler i 1-2 min, eller til 'al dente'. Spar litt nuddelvann* [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett nudler i stekepannen med grønnsaker og drypp over en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss]. TIPS: ‘Al dente’ betyr at nudlene er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Bland ingredienser
5

Tilsett kylling, nuddelvann*, peanøttsaus og en klype limeskall i stekepannen med grønnsaker. Rør godt og varm opp i 1 min. Tilsett en ekstra skvett vann hvis sausen er for tørr. TIPS: Klipp nudlene med en saks hvis det er vanskelig å blande.

Server
6

Anrett kyllingwok med nudler og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med limeskall og press en skvett limesaft over hvis ønskelig.