Vi starter med å steke kyllingstrimler sprø og gode, før vi steker løk, brokkoli, paprika og hvitløk til perfeksjon. Deretter blander vi kylling og grønnsaker med nudler, peanøttsmør, soyasaus, chilisaus og lime. Høres godt ut, ikke sant?
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
125 g
Brokkoli
1 stk
Paprika
1 stk
Hvitløk
½ stk
Lime
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Løk
150 g
Udon nudler
(Inneholder Gluten)
50 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
1.5 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre kyllingstrimler med en klype salt og pepper.
Stek kylling i 4-5 min, eller til gjennomstekt og brunet. Vend av og til. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rosa.
Skjær løk [1/2 stk, 2P] i 1 cm båter.
Skjær brokkoli [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter. Skjær stilken (skrell om nødvendig) i 2 cm store biter.
Skjær paprika i 1 cm strimler.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Vask stekepannen og varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på høy varme.
Stek brokkoli, paprika, løk, hvitløk og en klype salt og pepper i 7-8 min, eller til mykt.
I mellomtiden, bland sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus, søt chilisaus, en skvett limesaft og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en liten skål. Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsetter du en skvett vann i stekepannen blir grønnsakene fortere ferdige.
Legg nudler i det kokende vannet, og kok i 4-6 min, eller til myke.
Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] før du heller ut resten av vannet.
Skyll nudler under kaldt vann.
Bland nudler sammen med grønnsaker i stekepannen.
Tilsett kylling, nuddelvann [1/2 dl | 1 dl], sataysaus og en skvett limesaft. Bland godt, og varm opp i 1 min.
Tilsett en ekstra skvett nuddelvann hvis sausen virker for tykk.
Anrett kylling med nudler og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med en skvett limesaft om ønskelig.