topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyllingwok

Asiatisk kyllingwok

med stekte grønnsaker og udon nudler

Vi starter med å steke kyllingstrimler sprø og gode, før vi steker løk, brokkoli, paprika og hvitløk til perfeksjon. Deretter blander vi kylling og grønnsaker med nudler, peanøttsmør, soyasaus, chilisaus og lime. Høres godt ut, ikke sant?

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

125 g

Brokkoli

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

½ stk

Lime

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Løk

150 g

Udon nudler

(Inneholder Gluten)

50 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier708 kcal
Energi (kj)2963 kj
Fett17.6 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater81.6 g
Sukker24.2 g
Protein50.7 g
Natrium225.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kylling
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre kyllingstrimler med en klype salt og pepper.

Stek kylling i 4-5 min, eller til gjennomstekt og brunet. Vend av og til. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rosa. 

Forbered råvarer
2

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i 1 cm båter.

Skjær brokkoli [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter. Skjær stilken (skrell om nødvendig) i 2 cm store biter.

Skjær paprika i 1 cm strimler.

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Stek grønnsaker
3

Vask stekepannen og varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på høy varme.

Stek brokkoli, paprika, løk, hvitløk og en klype salt og pepper i 7-8 min, eller til mykt.

I mellomtiden, bland sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus, søt chilisaus, en skvett limesaft og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en liten skål. Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsetter du en skvett vann i stekepannen blir grønnsakene fortere ferdige.

Kok nudler
4

Legg nudler i det kokende vannet, og kok i 4-6 min, eller til myke. 

Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] før du heller ut resten av vannet. 

Skyll nudler under kaldt vann.

Bland nudler sammen med grønnsaker i stekepannen.

Bland sammen
5

Tilsett kylling, nuddelvann [1/2 dl | 1 dl], sataysaus og en skvett limesaft. Bland godt, og varm opp i 1 min.

Tilsett en ekstra skvett nuddelvann hvis sausen virker for tykk.

Server
6

Anrett kylling med nudler og grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med en skvett limesaft om ønskelig.