La deg bli inspirert av asiatiske smaker med denne spennende retten som består av panert svinekjøtt, ingefærsaus og regnbueslaw. Mens risen koker, panerer vi kjøtt og steker det til perfeksjon. Deretter lager vi saus med ingefær, hvitløk, kokosmelk, lime og soyasaus. Alt toppes med fersk koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Koriander
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Lime
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
75 g
Rødkål
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Gulrot
200 ml
Kokosmelk
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør rundt og kok under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Del lime i to. Bland rødkål, gulrot og en stor skvett limesaft i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. Krydre med salt* og pepper*. Bland godt med hendene. Skjær svinekam i to like store stykker per pers. på et eget skjærebrett.
Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss], Ga-Laksa og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en dyp tallerken. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Ha panko i en tredje dyp tallerken. Klapp forsiktig svinekjøtt med kjøkkenpapir, og vend først i melblanding, så i egg og til slutt i panko. Overfør til en tallerken.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. Stek svinekjøtt i flere omganger hvis ikke det er plass i stekepannen. TIPS: Bruk kjøkkenpapir til å fjerne panko som har falt av kjøttet hvis du steker i flere omganger.
Tørk av stekepannen og varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme. Stek ingefær og hvitløk under omrøring i 1-2 min. Tilsett kokosmelk, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og en stor skvett limesaft. Rør godt og la putre i 1-2 min, eller til lett tyknet. Skru av varmen. Grovhakk koriander.
Skjær svinekjøtt i skiver. Anrett ris og regnbueslaw i dype tallerkener og topp med svinekjøtt. Øs over ingefærsaus. Pynt med koriander.