topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk svinekjøtt

Asiatisk svinekjøtt

med stekt jasminris og knasende peanøtter

Asiatisk svinekjøtt med stekt jasminris og knasende peanøtter

Tags:
Rask
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

300 g

Svin ytrefilet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)

20 g

Sriracha

20 g

Peanøtter

(Inneholder Peanøtter)

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier581 kcal
Energi (kj)2433 kj
Fett8.8 g
Mettet fett1.7 g
Karbohydrater73.5 g
Sukker10.8 g
Protein49 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts], rør godt og la putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket. 

Forbered grønnsaker
2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk pak choi. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. TIPS: Skrell brokkolistilken og skjær i 2 cm biter.

Stek svinekjøtt
3

Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varm. Tilsett svinekjøtt, krydre med en klype salt* og stek i 2-3 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. 


Stek grønnsaker
4

Varm opp en ny skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen. Tilsett gulrot og brokkoli og stek i 2-3 min. Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 2 min. TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for å fremskynde kokeprosessen.

Bland grønnsaker og kjøtt
5

Bland ferdigkokt ris og svinekjøtt med grønnsakene i stekepannen. Tilsett soyasaus, asiatisk dressing og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i 1 min.

Server
6

Anrett ris, svinekjøtt og grønnsaker i dype tallerkener. Drypp over litt sriracha. Riv korianderblader over retten og pynt med peanøtter. TIPS: Smak til med sriracha - det er sterkt.