Asiatisk svinekjøtt med stekt jasminris og knasende peanøtter
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
300 g
Svin ytrefilet
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
20 g
Sriracha
20 g
Peanøtter
(Inneholder Peanøtter)
1 pose
Koriander
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts], rør godt og la putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk pak choi. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. TIPS: Skrell brokkolistilken og skjær i 2 cm biter.
Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varm. Tilsett svinekjøtt, krydre med en klype salt* og stek i 2-3 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Varm opp en ny skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen. Tilsett gulrot og brokkoli og stek i 2-3 min. Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 2 min. TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for å fremskynde kokeprosessen.
Bland ferdigkokt ris og svinekjøtt med grønnsakene i stekepannen. Tilsett soyasaus, asiatisk dressing og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i 1 min.
Anrett ris, svinekjøtt og grønnsaker i dype tallerkener. Drypp over litt sriracha. Riv korianderblader over retten og pynt med peanøtter. TIPS: Smak til med sriracha - det er sterkt.