Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt med asiatisk woksaus. Vi lager også en luftig grønnsaksris med pak choi og gulrot, som pyntes med peanøtter og sitronbåter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
2 stk
Gulrot
150 g
Basmatiris
1 stk
Pak choi
1 stk
Lime
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 pose
Koriander
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør rundt og kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Rens pak choi og skjær i tynne skiver på langs. Riv gulrot grovt. Riv limeskall [1/4 ts | 1/2 ts] og skjær lime i båter. Skjær svinekam i 3 x 3 cm store skiver på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi og gulrot i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør til en skål og sett til side.
Stek svinekjøtt i samme stekepanne i 3-4 min. Ta pannen av varmen når kjøttet er gjennomstekt og tilsett asiatisk woksaus, en skvett vann* og en skvett limesaft. La det bli gjennomvarmet i pannen.
Grovhakk koriander. Rør rundt i risen med en gaffel. Bland deretter pak choi, gulrot og limeskall i kjelen med ris.
Anrett grønnsaksris på tallerkener og topp med svinekjøtt. Øs over resterende saus fra stekepannen og pynt med koriander. Server svart sesammajones og limebåter ved siden av.