topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk svinewok

Asiatisk svinewok

med limeris og søt chilisaus

Denne retten består av svinekjøtt som er glasert i en guddommelig aromatisk marinade som inneholder alt det sansene dine drømmer om, nemlig syrlig lime, salt soya og skarp ingefær. Sammen med en klype sukker kommer det beste frem i kjøttet. Vi lager også hvitløksris og topper alt med knasende peanøtter.

Tags:
Barnevennlig
Enkel
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

20 g

Peanøtter

(Inneholder Peanøtter)

300 g

Svin ytrefilet

150 g

Spisskål, skåret

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier703 kcal
Energi (kj)2942 kj
Fett17.8 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater87.5 g
Sukker21.6 g
Protein46.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 

Bland marinade
2

Riv ingefær fint. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland ingefær, soyasaus, sukker* [1/2 ts | 1 ts], halvparten av søt chilisaus, limesaft [1 ss | 2 ss] og resterende hvitløk i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Forbered grønnsaker
3

Riv gulrot (uskrellet). Skjær vårløk i tynne skiver. Grovhakk peanøtter.

Stek kjøtt
4

Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1 min. Senk til middels høy varme og tilsett marinade. Stek under omrøring i 3-4 min.

Tilsett grønnsaker
5

Tilsett spisskål og gulrot i stekepannen. Stek under omrøring i 1-2 min. Tilsett limeskall i kjelen med ris og rør godt. TIPS: Pass på at kjøttet ikke blir for tørt. 

Server
6

Fordel ris, svinekjøtt og grønnsaker på tallerkener. Drypp over resterende søt chilisaus. Topp med vårløk og peanøtter. Server resterende limebåter ved siden av.