Denne retten består av svinekjøtt som er glasert i en guddommelig aromatisk marinade som inneholder alt det sansene dine drømmer om, nemlig syrlig lime, salt soya og skarp ingefær. Sammen med en klype sukker kommer det beste frem i kjøttet. Vi lager også hvitløksris og topper alt med knasende peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Lime
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
20 g
Peanøtter
(Inneholder Peanøtter)
300 g
Svin ytrefilet
150 g
Spisskål, skåret
40 g
Søt chilisaus
1 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Riv ingefær fint. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland ingefær, soyasaus, sukker* [1/2 ts | 1 ts], halvparten av søt chilisaus, limesaft [1 ss | 2 ss] og resterende hvitløk i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Riv gulrot (uskrellet). Skjær vårløk i tynne skiver. Grovhakk peanøtter.
Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1 min. Senk til middels høy varme og tilsett marinade. Stek under omrøring i 3-4 min.
Tilsett spisskål og gulrot i stekepannen. Stek under omrøring i 1-2 min. Tilsett limeskall i kjelen med ris og rør godt. TIPS: Pass på at kjøttet ikke blir for tørt.
Fordel ris, svinekjøtt og grønnsaker på tallerkener. Drypp over resterende søt chilisaus. Topp med vårløk og peanøtter. Server resterende limebåter ved siden av.