Asiatisk svinewok med basmatiris og blandede grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Brokkoli
300 g
Svin ytrefilet
150 g
Basmatiris
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
5 ml
Fiskesaus
(Inneholder Fisk)
20 g
Sriracha
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
25 g
Honning
150 g
Spisskål, skåret
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Hvetemel (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Riv gulrot grovt. Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det hvite fra det grønne. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Dypp svinestrimler i hvetemel [½ ss | 1 ss] og krydre med en klype salt og pepper.
Varm olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinestrimler i 2-3 min, eller til brunet.
Tilsett brokkoli, hvitløk, ingefær og det hvite av vårløken i stekepannen og stek i 1-2 min. Bland inn spisskål og gulrot og stek i ytterligere 2-3 min.
Bland sriracha, fiskesaus, soyasaus og honning til en saus i en skål. Senk til middels varme og rør inn sausen. La putre til sausen tykner. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med svinekjøtt og grønnsaker. Pynt med det grønne av vårløken.