topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk svinewok

Asiatisk svinewok

med fargerik grønnsaksris og fersk koriander

Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt med asiatisk woksaus. Vi lager også en luftig grønnsaksris med pak choi og gulrot, som pyntes med peanøtter og sitronbåter.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Lime

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

1 stk

Pak choi

300 g

Svin ytrefilet

2 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

2 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier765 kcal
Energi (kj)3203 kj
Fett25.9 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater89 g
Sukker18.6 g
Protein44.4 g
Natrium224 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann. Tilsett ris og salt, rør rundt og kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered råvarer
2

Rens pak choi og skjær i tynne skiver på langs.Riv gulrot grovt.Riv limeskall og skjær lime i båter.Skjær svinekam i 3 x 3 cm store skiver på et eget skjærebrett.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.Stek pak choi og gulrot i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og sett til side.

Stek svinekjøtt
4

Stek svinekjøtt i samme stekepanne i 3-4 min. Ta pannen av varmen når kjøttet er gjennomstekt og tilsett asiatisk woksaus, en skvett vann og en skvett limesaft. La det bli gjennomvarmet i pannen.

Bland grønnsaksris
5

Grovhakk koriander.Rør rundt i risen med en gaffel. Bland deretter pak choi, gulrot og limeskall i kjelen med ris.

Server
6

Anrett grønnsaksris på tallerkener og topp med svinekjøtt.Øs over resterende saus fra stekepannen og pynt med koriander.Server svart sesammajones og limebåter ved siden av.