Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt med asiatisk woksaus. Vi lager også en luftig grønnsaksris med pak choi og gulrot, som pyntes med peanøtter og sitronbåter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Lime
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Pak choi
300 g
Svin ytrefilet
2 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
2 ss
Vann til saus
Kok opp en kjele med vann. Tilsett ris og salt, rør rundt og kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Rens pak choi og skjær i tynne skiver på langs.Riv gulrot grovt.Riv limeskall og skjær lime i båter.Skjær svinekam i 3 x 3 cm store skiver på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.Stek pak choi og gulrot i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og sett til side.
Stek svinekjøtt i samme stekepanne i 3-4 min. Ta pannen av varmen når kjøttet er gjennomstekt og tilsett asiatisk woksaus, en skvett vann og en skvett limesaft. La det bli gjennomvarmet i pannen.
Grovhakk koriander.Rør rundt i risen med en gaffel. Bland deretter pak choi, gulrot og limeskall i kjelen med ris.
Anrett grønnsaksris på tallerkener og topp med svinekjøtt.Øs over resterende saus fra stekepannen og pynt med koriander.Server svart sesammajones og limebåter ved siden av.