I dag skal vi lage asiatisk kylling med ovnsbakt blomkål og nudler! Den asiatiske marinaden er full av dype smaker og passer perfekt med nudler, ovnsbakt blomkål, gulrot og koriander. En rett som faller i smak hos både liten og stor.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Koriander
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3.5 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Skjær blomkål i 3 cm buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Skjær rødløk i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt og bak på øverste hylle i ovnen i 20-25 min, til møre.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Bland ingefær, hvitløk, olivenolje* [1 ss | 2 ss], sukker* [1 ss | 2 ss] og soyasaus i en skål. Fordel marinaden i to skåler. Tilsett kylling i den ene skålen med marinade og la hvile i et par minutter. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek marinert kylling i 4-5 min, til gjennomstekt. Sett til side i en skål og dekk til med sølvpapir. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Tilsett nudler i kjelen med kokende vann* og kok i 1-2 min, til myknet. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann.
Varm opp stekepannen til middels varme, tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Tilsett resterende marinade og nuddelvann. La putre i 2-3 min. Tilsett grønnsaker og nudler i stekepannen og bland godt.
Anrett nudler med kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med korianderblader.