topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske vegetarlapper

Asiatiske vegetarlapper

med langkornet hvit ris og sesammajones

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er en fargerik rissalat med rødkål, spisskål, gulrot, syltet agurk og sesammajones.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Sterk
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

10 g

Sriracha

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier618 kcal
Energi (kj)2587 kj
Fett20.2 g
Mettet fett2.9 g
Karbohydrater87.2 g
Sukker11.6 g
Protein18.7 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 11 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Riv ingefær (uskrelt) fint. 

Skyll spinat.

Skrell agurk til lange bånd.

Bland agurk, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Rør og sett til side. Fjern væske rett før servering, men spar litt [1 ss | 2 ss] til risblandingen.

Bland lapper
3

Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål.

Tilsett panko, vårløk, ingefær [2 ts | 4 ts], halvparten av spisskålen, gulrot, halvparten av soyasausen, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. 

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Form deigen til 3 stk. lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate.

Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Bland salat
5

Bland spinat, resterende spisskål, resterende soyasaus, eddikvæske [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ss | 1/2 ss] i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Bland inn ris når den er ferdig kokt.

Server
6

Anrett vegetarlapper og rissalat på tallerkener og legg syltet agurk ved siden av.

Drypp over en skvett sriracha.

Server svart sesammajones på siden.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.