Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er en fargerik rissalat med rødkål, spisskål, gulrot, syltet agurk og sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
150 g
Spisskål, skåret
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
10 g
Sriracha
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
150 g
Langkornet hvit ris
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
2 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 11 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skyll spinat.
Skrell agurk til lange bånd.
Bland agurk, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Rør og sett til side. Fjern væske rett før servering, men spar litt [1 ss | 2 ss] til risblandingen.
Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål.
Tilsett panko, vårløk, ingefær [2 ts | 4 ts], halvparten av spisskålen, gulrot, halvparten av soyasausen, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form deigen til 3 stk. lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate.
Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Bland spinat, resterende spisskål, resterende soyasaus, eddikvæske [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ss | 1/2 ss] i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland inn ris når den er ferdig kokt.
Anrett vegetarlapper og rissalat på tallerkener og legg syltet agurk ved siden av.
Drypp over en skvett sriracha.
Server svart sesammajones på siden.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.