Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er en fargerik rissalat med rødkål, spisskål, gulrot, syltet agurk og sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
150 g
Spisskål, skåret
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
10 g
Sriracha
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
150 g
Langkornet hvit ris
½ stk
Lime
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 2)
Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 11 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skyll spinat.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Skrell agurk til lange bånd.
Bland en skvett lime, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Bland inn agurk.
Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål.
Tilsett panko, vårløk, ingefær [2 ts | 4 ts], halvparten av spisskålen, gulrot, soyasaus [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Dekk bunnen av en stekepanne [2 panner, 4P] med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form deigen til 3 lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate.
Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Bland spinat, resterende spisskål og salt [1/4 ss | 1/2 ss] i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett vegetarlapper, ris og salat på tallerkener og legg syltet agurk ved siden av.
Drypp over en skvett sriracha [1/2 pakke, 2P].
Server sesammajones på siden.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.