topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske vegetarlapper

Asiatiske vegetarlapper

med langkornet hvit ris og syltet agurk

I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er en fargerik rissalat med rødkål, spisskål, gulrot, syltet agurk og sesammajones.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Vegetar
Sterk
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot

2 ts

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

10 g

Sriracha

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

150 g

Langkornet hvit ris

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

2 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2637 kj
Fett20.4 g
Mettet fett2.9 g
Karbohydrater91.8 g
Sukker11.1 g
Protein18.2 g
Natrium256.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Riv ingefær (uskrelt) fint. 

Skyll spinat.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Skrell agurk til lange bånd.

Bland en skvett lime, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Bland inn agurk.

Bland lapper
3

Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål.

Tilsett panko, vårløk, ingefær [2 ts | 4 ts], halvparten av spisskålen, gulrot, soyasaus [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. 

Stek lapper
4

Dekk bunnen av en stekepanne [2 panner, 4P] med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Form deigen til 3 lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate.

Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Bland salat
5

Bland spinat, resterende spisskål og salt [1/4 ss | 1/2 ss] i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett vegetarlapper, ris og salat på tallerkener og legg syltet agurk ved siden av.

Drypp over en skvett sriracha [1/2 pakke, 2P] og sesammajones.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.