topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske vegetarlapper

Asiatiske vegetarlapper

med langkornet hvit ris og syltet agurk

I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er ris og en frisk salat med med spinat, spisskål og syltet agurk. Retten toppes med sesammajones og sriracha.

Tags:
Melkefri
Sterk
Under 650 kcal
Vegetar
Rask
Plantebasert
Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

150 g

Langkornet hvit ris

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

2 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

1 stk

Gulrot

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

1

Egg til lapper

½ ts

Salt til lapper

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier606 kcal
Energi (kj)2534 kj
Fett17.7 g
Mettet fett2.1 g
Karbohydrater93.7 g
Sukker11.4 g
Protein15 g
Natrium256.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en kjele.

Tilsett ris og salt og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skyll spinat.

Del lime i to.

Skrell agurk til lange bånd.

Bland en stor skvett limesaft, sukker og salt i en skål. Vend inn agurk og sett til side.

Bland lapper
3

Visp egg i en skål.

Tilsett panko, vårløk, ingefær, halvparten av spisskålen, gulrot, soyasaus, salt og en klype pepper. Bland godt.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Form deigen til 3 stk. lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate.

Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Bland salat
5

Bland inn spinat, resterende spisskål og salt i skålen med agurk. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett vegetarlapper, ris og salat på tallerkener.

Drypp over en skvett sriracha og sesammajones.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.