I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er ris og en frisk salat med med spinat, spisskål og syltet agurk. Retten toppes med sesammajones og sriracha.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Langkornet hvit ris
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Lime
150 g
Spisskål, skåret
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
2 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
10 g
Sriracha
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1
Egg til lapper
½ ts
Salt til lapper
¼ ts
Salt til salat
Kok opp vann i en kjele.
Tilsett ris og salt og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skyll spinat.
Del lime i to.
Skrell agurk til lange bånd.
Bland en stor skvett limesaft, sukker og salt i en skål. Vend inn agurk og sett til side.
Visp egg i en skål.
Tilsett panko, vårløk, ingefær, halvparten av spisskålen, gulrot, soyasaus, salt og en klype pepper. Bland godt.
Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form deigen til 3 stk. lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate.
Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Bland inn spinat, resterende spisskål og salt i skålen med agurk. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett vegetarlapper, ris og salat på tallerkener.
Drypp over en skvett sriracha og sesammajones.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.