Bacon-mumifisert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bacon-mumifisert kylling

Bacon-mumifisert kylling

med løksaus og ovnsbakte grønnsaker

I dag vekker vi den uhyggelige mumien til live og inviterer den som tør til et møte med vår bacon-mumifiserte kylling. For et mest mulig skremmende resultat anretter vi de stekte mumie-kyllingene med de blodige øynene i et mystisk landskap av ovnsbakte grønnsaker og på en seng av tåkelignende potetmos. Som et ekstra smakfullt skrekkinnslag, lager vi en snikende god løksaus.

Tags:
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Bakepotet

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

62.5 g

Bacon, skiver

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Løk

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

150 g

Grønne bønner

1 pose

Gressløk

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier665 kcal
Energi (kj)2783 kj
Fett30.3 g
Mettet fett17.1 g
Karbohydrater50.9 g
Sukker12.5 g
Protein46.7 g
Natrium0.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
 
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
 
Skrell og skjær poteter i biter. Skrell hvitløk. 
 
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
 
Hell ut vannet. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

 

Ovnsbak grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tykke staver.
 
Skjær endene av grønne bønner.
 
Del løk i to, og skjær i tynne skiver.
 
Overfør gulrot og grønne bønner til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
 
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til mørt.

 

Stek kylling
3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på
eget skjærebrett. 
 
Rull kylling inn i bacon [1/2 pakke, 2P].
 
Varm opp en stor stekepanne på høy varme.
 
Brun kylling i 1-2 min på hver side.
 
Overfør til et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 5-6 min, eller til gjennomstekt.
 
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

 

Lag saus
4

I mellomtiden, tilsett smør [1 ss | 2 ss] til
stekepannen brukt til kylling, og varm opp på
middels varme.
 
Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.
 
Tilsett brun saus og vann [1/2 dl | 1 dl]. Rør godt. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
 
Smak til med en klype salt og pepper.

Forbered gressløk
5

Finhakk gressløk.
 
TIPS: For å få de innpakkede kyllingstykkene til å se ut som skumle mumier, gi dem skumle, blodige øyne ved å legge til to prikker med ketchup.

Server
6

Anrett potetmos og ovnsbakte grønnsaker
på tallerkener. 
 
Hell over saus og legg på mumifisert kylling. 
 
Pynt med gressløk.