Frister det med perlecouscous og prosciutto til middag? Da har du flaks i dag! Vi skal koke perlecouscous med buljong før den toppes med rødløk og stekt mais, bacon og cherrytomater. Vi skal også lage en nydelig ostedressing med salatost, yoghurt og sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Kyllingbuljong
1 boks
Mais
125 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
1 stk
Rødløk
125 g
Bacon, skiver
½ stk
Sitron
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [5 dl | 10 dl] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Tilsett perlecouscous og kyllingbuljong. Senk til middels varme. Småkok i 12-15 min, til myk, men med litt tyggemotstand. Hell av evt. resterende vann.
Hell væsken av mais. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min, til lett brunet. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side i en skål.
Del cherrytomateri to. Plukk basilikumblader. Skjær rødløk i 2 cm båter. Skjær bacon i kvarte på et eget skjærebrett. Del sitron i to.
Varm opp stekepannen til høy varme. Stek bacon i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og tilsett rødløk. Tilsett en skvett olivenolje* om nødvendig. Stek i 3-4 min, til bacon er sprø og løken er myk.
Smuldre gresk salatost i en skål. Tilsett yoghurt, sitronsaft [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt* og pepper*. Mos salatosten med en gaffel og bland godt. Tilsett en skvett vann* og bland til dressingkonsistens. Bland halvparten av dressingen med couscousen.
Anrett perlecouscous i dype tallerkener. Topp med løk, mais, bacon og cherrytomater. Hell over resterende gresk dressing, og en skvett sitronsaft om ønskelig. Pynt med basilikumblader.